Bryllupsovervejelser

happycouple-bryllupsbillede-af-nygift-par


Bryllup – den store dag

Er du blevet forlovet og skal giftes? Så vil vi starte med at ønske dig og din partner et kæmpe stort tillykke! Det er virkelig en særlig dag, som rigtig mange af os har brugt utallige timer på at tænke over. Vi vender og drejer alle scenarier oppe i hovedet, får inspiration fra venner, bekendte, film og meget mere, inden vi overhovedet er forlovede. Nogle ved jo nærmest på forhånd, hvordan deres drømmebryllup skal være – helt ned til mindste detalje. Selvom mange af os bruger meget tid på at overveje ”hvad-nu-hvis-jeg-engang-skal-giftes-situationen”, så har de færreste af os faktisk styr bryllupsdetaljerne alligevel. Der er sindssygt mange faktorer, der påvirker det endelige bryllup – årstid, budget, tidens trends og ikke mindst ens partner, hvis vi bare skal nævne nogle få her til start. Men bare rolig, for du er i samme fortvivelsesbåd, som de fleste andre, der er nået til den reelle bryllupsplanlægning.

Planlægningsprocessen er en forskellig oplevelse for alle. Det giver god mening, nu når ingen er ens. De frustrationer, der kan opstå og alle de tanker, vi gør os undervejs, er individuelle. Alligevel tør vi godt love, at mange kan nikke genkendende til dele af dét, som du måske også vil opleve. Det kan være en udfordring at planlægge så betydningsfuld en dag, netop fordi vi ønsker, at dagen skal udspille sig, som vi håber. Nu skal det selvfølgelig ikke lyde som om, at det pludselig er blevet en byrde at skulle giftes – vi ønsker blot at hjælpe dig så godt på vej, som overhovedet muligt, så jeres dag bliver lige så speciel, som I kan forestille jer. Af samme grund har vi forsøgt at samle nogle af alle de punkter, I formentlig kommer til at tage stilling til omkring jeres store dag!

Lad os komme i gang! 

Puha.. hvor skal vi overhovedet starte henne? Lad os først og fremmest få meldt ud, at der ikke er én løsning for alle. Hvordan, I får den bedste bryllupsplanlægning, kommer fuldstændig an på, hvordan I trives bedst. Er der for eksempel én af jer, der tager lederrollen og beslutningerne? Deler I bestemte områder ud, så en af jer står for at planlægge første del af brylluppet og den anden resten af dagen? Én for mad og dj, mens den anden tager sig af farver, bordpynt og favouræsker? Få inspiration til, hvad I kan komme I favouræskerne her. Hvis I føler, at I har brug for hjælp til at holde overblikket, kan I eventuelt anskaffe jer en bryllupsplanlægger, hvor I kan skrive alle tanker ned i, lave to-do-lister og meget andet. Der findes også masser af skemalagte oversigter på nettet, hvor der står, hvornår I bør tage jer af de forskellige poster.

Det kan være en god idé som noget af det første at spore sig ind på, hvilket type bryllup, I synes bedst om. Som med alt andet er der en million forskellige muligheder, for ingen andre skal diktere jeres bryllup. Det er kun jer selv, der bør afgøre, hvordan jeres bryllup skal foregå. Jovist, der er selvfølgelig tit noget økonomi at tage stilling til, men selve temaet og den røde tråd kan stort set altid tilpasses til forskellige prisklasser. Derfor behøver I ikke afskrive en masse gode idéer fra starten.

Drømmer I om et romantisk bryllup? Et yndigt bryllup med hvide farver, blomster og masser af klassiske bryllupstraditioner. Eller hvad med et bryllup under åben himmel omringet af naturens smukke, grønne farver? Måske har I et tema, der afspejler jeres kærlighed til hinanden og dét, der gør jeres forhold specielt. Det er under alle omstændigheder vigtigt, at I kommer frem til noget, I tænker skal være den røde tråd for på den måde, kan I meget bedre tage beslutninger om alt andet. Her tænker vi blandt andet på, hvor I ønsker at afholde brylluppet, hvilke farver der skal være til stede, og om gæsterne skal have mulighed for at overnatte. Det vil være en stor hjælp for jer, når I har taget den beslutning – og husk nu, at I kan jo altid ombestemme jer, hvis det kommer til stykket. Der findes mere info om bryllupspynt og disse overvejelser her.

Natur bryllup inspiration
Naturinspireret fest

Strukturen for den store dag

Vi håber selvfølgelig, at I allerede ved, hvordan jeres bryllup skal foregå, men gør I ikke det, er der ingen grund til bekymring. Som I allerede har hørt flere gange, så er der mange måder at afholde bryllupsdagen på. Er I trætte af ikke at få et konkret eksempel på noget, fordi ”det jo er op til jer, og hvad I føler er bedst”, så skal vi nok hjælpe jer. Her får I i hvert fald én af de mange måder, man kan vælge at holde sit bryllup på.

– Stå op med verdens største smil og mange sommerfugle i maven
– Få besøg af et par af dine allernærmeste
– Få dig klar i fællesskab – whatever it takes – bad, makeup, hår etc.
– Afslut dit bryllupslook med kjolen, så der ikke kommer noget på den undervejs – Kørsel til vielseslokation
– Sig ja til hinanden – og husk nu det rigtige navn!
– Få taget billeder – Ankomst til bryllupslokationen
– Mad og drikke med indslag undervejs
– Kaffe, te og bryllupskage
– Dæmp lyset og sæt gang mere gang i festen
– Brudevals
– På med de gode dansesko og giv den gas
– Godnat og sov godt som ægtepar
– Morgengave

Vielsen er det tidspunkt, hvor I siger ja til hinanden. Vielsen foregår for mange i kirken, hvor bruden går op ad kirkegulvet arm i arm med sin far eller anden faderlig figur. Her bliver hun fulgt op til sin kommende mand ved alteret. Herefter vil præsten vie jer og erklære jer ægtefolk. Et kirkebryllup er super smukt og typisk ret traditionsbundet. Et kirkebryllup er klassisk og virkelig elegant, og er formentlig det slags bryllup mange af os tænker på som noget af det første. Dog er det vigtigt at huske, at der er mange andre muligheder. Det er sådan, at I kan sagtens kan blive viet på netop den lokation, som I synes er smukkest og afspejler jer mest. Det kunne for eksempel være under et stort træ i et naturområde – dét, kan vi godt afsløre fra egen erfaring, er virkelig idyllisk! Her er der formentlig heller ikke samme forventninger om, at bruden skal gå op ad gulvet og blive mødt af sin gom. Er man for eksempel to kvinder eller to mænd, der skal giftes, vil I måske synes bedre om, at I kan stå sammen fra start, så den ene ikke skal påtage sig enten den mandlige eller kvindelige rolle.

Gør som I synes er bedst

Efter vielsen er det også meget forskelligt, hvad brudeparret synes er bedst. Nogle vælger at servere bobler og bryllupskage med det samme. Fordelen ved dette er, at kagen får meget opmærksomhed og virkelig bliver nydt. Gæsterne er typisk mere sultne på dette tidspunkt, hvorfor I vil skulle beregne lidt mere kage pr. person, end hvis I først serverer den efter middagen. Derudover er der god mulighed for få taget billeder med kagen – både fordi det er lyst, men også fordi mange brudepar har en fotograf på i starten af bryllupsdagen. I kan selvfølgelig også tage billeder af det særlige øjeblik med bryllupskagen om aftenen, men uden en fotograf kan I nok godt forvente, at mange af billeder er en smule slørede.. Dette er blot en overvejelse at have med, så I får mærket efter, hvad der føles rigtigt for jer.

Et andet aspekt, som I skal overveje, er bryllupstraditioner. Som I nok ved, findes der er et hav af traditioner – nogle appellerer nok mere til jer end andre. Dette punkt har vi nævnt fordi, holdningerne til traditioner er så forskellige! Derfor kan det også være en fordel for jer at sørge for at snakke med jeres gæster om dette inden den helt store bryllupsdag. Dette gælder især, hvis der er traditioner, I vil frabede jer. Omvendt er det måske heller ikke alle gæster, der er lige så opdaterede på ”go og no-go” til et bryllup. Altså de fleste af os ved selvfølgelig godt, at det ikke er velset at dukke op i en stor, hvid kjole, men der er så mange andre traditioner, som man som gæst ikke altid er opmærksom på. Af den grund kan det være en fordel at få italesat nogle af jeres forventninger, for vi er sikre på, at alle jeres gæster i bund og grund bare vil gøre jeres bryllupsdag helt fantastisk – så hvorfor ikke hjælpe dem med det!

Vi håber, at I har fået noget inspiration og har fået sat nogle tanker i gang, så I er ét skridt nærmere det perfekte bryllup for jer. Denne hjemmeside eksisterer i hvert fald netop af den årsag! Går I med nogle særlige overvejelser og tanker, som I ikke har fundet svar på, er I naturligvis velkomne til at henvende jer hos os – så skal vi nok hjælpe jer godt på vej.

Her kan du se vores bryllupskategorier - Klik for at komme direkte til siden